SSS

İlaçlama öncesinde siz değerli müşterilerimizin merak ettikleri sıkça sorulan sorulardan bir kaçını cevaplamaya çalıştık. Biz uygulayıcıların sıklıkla duyduğu sorulardan ilaçlama öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz.

 

Hangi zararlılara karşı mücadele hizmeti veriyorsunuz?

  • Hamamböceği,
  • Karınca,
  • Pire,
  • Bit,
  • Tahtakurusu,
  • Örümcek,
  • Topböceği,
  • Kulağakaçan,
  • Güve,
  • Kene,
  • Karasinek,
  • Sivrisinek,
  • Arı,
  • Kuş,
  • Fare,
  • Sıçan,
  • Köstebek,
  • Yılan,
  • Akrep,
  • Sümüklüböcek,
  • Gümüşçil, vs

Düzenli ilaç uygulaması sırasında evden/işyerimden ayrılmam gerekiyor mu?

Hayır, düzenli servisiniz sırasında evden/işyerinizden ayrılmanız gerekmiyor. Ancak doktorunuz duyarlı olduğunuzdan dolayı bunu tavsiye ettiği zamanlarda (astım ve/veya üst solunum yolu rahatsızlığı olanlar) ya da tüm zeminde yapılan uygulamalarda birkaç saat içinde olsa ortamı terk etmelisiniz. Uygulama yapılan alan kurur kurumaz hemen evinize geri dönebilirsiniz.

Böcek ilaçlamasında tek daire mi yaptıralım yoksa apartmanca mı yaptırmak daha iyi sonuç veriyor?

Bu sorunun cevabını evinizde yapılacak olan keşif sonrası haşere türünü tespit ettikten sonra cevaplayabiliriz. Amerikan hamamböceği, şark hamamböceği, alman hamamböceği vb haşere türü evinizde sizle birlikte yaşıyorsa apartmanca ilaçlama yapılmasını öneririz. Fakat bireysel yapılacak olan ilaçlama da sizin evinizde çözüm sunacak ve haşereleri ölü göreceksiniz.

Programlanmış servis zamanında hazır olamadığım takdirde ne olacak?

Yalnızca, size uygun olan başka bir servis tarihi ayarlamak üzere bizimle irtibata geçmelisiniz. Ayrıca belirtmek isteriz ki, programınızı değiştirmek zorunda kaldığınızda bunu bize mümkün olan en kısa zamanda bildirmeniz bizi memnun edecektir. Belli bir düzen içinde hazırlanan program mümkün olduğunca bozulmamalıdır.

Servis sonrası bir çeşit rapor alacak mıyım?

Alacağınız her bir servis sonrasında; uygulama yapılan alanları, kullanılan kimyasal madde ad ve miktarlarını, ekipmanların ad ve miktarlarını, uygulama yapılan haşere türü, tarih ve saati, şirkete ilişkin ayrıntıları veren, Servis Sorumlusu ve sizin ortak imzanızı taşıyan bir ‘Servis Raporu’ alacaksınız. Sorularınızı, lütfen çekinmeden Servis Sorumlusu’na sorunuz.

 

Uygulama sonrasında koku olacak mı?

Evinizde/işyerinde kullandığımız insektisitlerin (böcek ilacı) büyük çoğunluğu, “kokusuz” veya “az kokulu” olarak sınıflandırılmışlardır. Ancak koku alma duyarlılığı kişiden kişiye değişir. Kokular hissedilebilir olduklarında, az miktarda bir havalandırma kokunun dağılma sürecini hızlandırmaya yardımcı olacaktır, ancak ilacın etkisini değiştirmeyecektir. ‘Kokmayan ilaç etkili değildir’ düşüncesi, doğru değildir.

Bu işlerin bir standardı,kalitesini gösteren belgeniz var mı?

Firmamız TC Sağlık Bakanlığınca verilen halk sağlığı alanında BİOSİDAL ÜRÜN UYGULAMA BELGESİ, TSE tarafından verilen TSE 8358 (hyb) , Turkak tarafından akredite edilmiş ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ, ISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ ve ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ belgeleri sahibidir

Uygulamadan sonra haşereleri görecek miyim?

Her bir haşerenin, etkilenmesi için önce yeterli miktarda insektisit kalıntısını gerek deri gerekse de ağız yoluyla tüketmesi gerekir. Bu tüketim süreci, birkaç saat ile birkaç gün arasında değişmektedir.Ayrıca kullandığımız ilaçlarda haşereyi gizlendiği yerden çıkarıcı(flushing-out) etkisi olduğundan bu süreçte, daha çok haşere görebilirsiniz, çünkü insektisite maruz kalan haşerelerin sinir sistemleri etkilendiği için insektisit kalıntısından uzaklaşıyor olacaklardır. Bununla birlikte birkaç uygulama sonrasında haşere yoğunluğunda, belirgin ve tatminkâr bir azalma olması gerekmektedir.

Haşere problemlerim devam ederse ne olacak?

Eğer düzenli uygulamalarımız arasında bazen haşere görürseniz, şunu hatırınızda tutunuz ki; uygulanan insektisitin etkisi, haşerelerin bir istila oluşturmasına engel olacaktır. Bununla birlikte, eğer ara sıra değil de daha sık haşere görürseniz; lütfen bizi arayınız. Sizden hiçbir ek ücret talep etmeksizin bir servis tekrarı programlayacağız.

Ev/işyeri dışına yapılan uygulamalar, bitkileri/evcil hayvanları nasıl etkileyecek?

Dışarı alanda yapılan çevre uygulamaları, bitkilerinize zarar vermeyecektir. Çiçeklikler veya çalılar bundan etkilenmeyecektir. Eğer bahçenizdeki çimlere sıvı uygulama yapılmış ise, sadece bunlar kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı uzak tutmanız yeterli olacaktır.

Kullanılan kimyasallar insan ve/veya evcil hayvanların sağlığı için tehlike oluşturuyor mu?

Şirketimiz tarafından kullanılan tüm kimyasal maddeler; hem Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), hem de T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış, halk sağlığı alanında kullanılan kimyasallardır.

Randevu almam gerekir mi yoksa arasam hemen gelir misiniz?

Randevu sistemi ile çalışıyoruz, fakat sizlere en yakın ekibimizin müsaitlik durumuna göre de hizmet verebilmekteyiz.

Arzu ederseniz 0 531 343 39 43 numaralı acil ilaçlama hattından, ve whatsapp acil ilaçlama hattından yada www.gaziemirilaclama.net web adresinden de randevu oluşturabilirsiniz. Sizlere en yakın ekiple en yakın sürede hizmet randevusu oluşturabiliriz

Servisimle ilgili bir problem olduğu zaman kimi arayacağım?

Hizmet aldığınız şirketimizi arayarak problemin en çabuk ve en etkin çözümüne ulaşabilirsiniz. Memnuniyet ve şikayetleriniz bize yol gösterecektir. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

İlaçlamadan sonra temizlik yapmalı mıyım?

Mümkün olduğu kadar ıslak temizlik yapılmamalıdır. Seyrelen ilacın etkisi aynı oranda azalacaktır. İlaca maruz yerler kuru temizlenmelidir. Bu nedenle uygulama öncesi temizlik yapılması daha önemlidir.

Ne tür ilaçlama yapıyorsunuz?

Uygulamaları Fiziksel ve Kimyasal mücadele adı altında sınıflandırıyoruz. Fiziksel mücadele olarak geleneksel kapanları, yemleme istasyonlarını, çekici tuzakları ve yapışkanlı tuzakları kullanıyoruz. Kimyasal mücadele de ise; sıvı ilaçlama, ulv (soğuk sisleme) ilaçlama, atamizör ilaçlama, jel ilaçlama, yemleme ilaçlaması, fumigasyon,sıcaksisleme ilaçlaması vb uygulamaları yapıyoruz.

Aynı ilaçlar her haşereye etkili mi?

Haşere türüne göre çeşitli ilaçlar ve ilaçlama yöntemleri mevcuttur. Örneğin; Geniş spektrumlu kokusuz ve bulunduğunuz ortamın terk edilmesini gerektirmeyen genel haşere ilaçları hamamböceklerine, karıncalara, örümceklere vb haşerelere karşı etkilidir. Pire, kene ilaçlamasında kokulu ve ortamın kapatılmasını gerektiren ilaçlar ve mücadele yöntemleri kullanılmaktadır.